Volejte nám 577-012-304 , 605-200-106

Slava

Vycestování do Ruské federace v rámci zaměstnání znamená mít pracovní vízum do Ruska. Nejen pracovní vízum Vás opravňuje ke vstupu do Ruské federace. Pracovní vízum tedy musíte mít vyřízeno s předstihem, protože na hranicích Vám rozhodně nebude vystaveno. Naopak Vám bude znemožněn vstup do země a to i v případě, pokud pohraniční policie ve Vašich dokumentech objeví nesrovnalosti. Pracovní vízum získáte na příslušném konzulátu. V České republice se jedná pouze o tři místa a to o Prahu, Karlovy Vary nebo Brno. Musíte mít s předstihem vyplněnou žádost o pracovní vízum do Ruska a zároveň mít s sebou další dokumenty, které jsou nezbytně nutné k vystavení tohoto víza. Jedná se o Vaši fotografii, platný cestovní pas a jeho kopii, zdravotní pojištění, které bude platit v Rusku a taktéž jeho kopii a k tomu ještě pozvánku, kterou vystaví zaměstnavatel. Pracovní vízum se bude tak jako jiné víza vystavovat přibližně dva týdny a zaplatíte za něj přibližně tisíc až dva tisíce korun. Tato skutečnost záleží na organizaci, u které si necháváte pracovní vízum do Ruska vystavit a částky a doby vystavení se mohou lišit. Vaše pracovní vízum bude mít platnost 90 dní a budete si jej moct prodloužit přímo v Rusku bez větších omezení. Pracovní vízum do Ruska může mít různé počty vstupů, zkontrolujte si je spolu s platností víza a pro jistotu i s platností cestovního pasu. Vyplatí se kontrolovat všechny dokumenty, zejména Vaše pracovní vízum, protože pokud nebudou v pořádku, nemusíte se dostat do Ruska nebo zpět do Česka.

Médii proběhla informace o snahách ze strany Ruska o zrušení vízové povinnosti, kvůli plánované olympiádě. Pokud budete pravidelně cestovat do Ruska a zpět, možná se Vás tato změna bude týkat již od nového roku a možná již nebudete své pracovní vízum potřebovat. Tato změna je zatím „ve hvězdách“ a své pracovní vízum do Ruska zatím stále potřebujete.

© 2018 Partnercis s.r.o.